MEDI-CUPPING THERAPIE

MEDI-CUPPING THERAPIE.                          30 min. € 30.00

Lymfen en/of bindweefselmassage voor het gezicht en het lichaam met fantastische resultaten! 

Wat is cupping?

In cupping zit het Engelse woord ‘cup’ dat in deze context moet worden vertaald als stolpje. Ik werk met glazen -en plastic stolpjes. De stolpjes hebben een kleine opening aan de bovenkant. Hierdoor worden ze door mijn MediCupping apparaat vacuüm op het gezicht of lichaam gezogen. Ik kan lichte lymfendrainage pompjes toe passen of diepere stevige bindweefsel pompen. Meestal kan de intensiteit in de loop van de kuur opgebouwd worden. Tijdens deze massage is het belangrijk om te communiceren waar blokkades en/of pijnlijke plekken gevoeld worden. Cupping werkt op verschillende lichaamssystemen zoals: lymfe, doorbloeding, bindweefsel,spierstelsel, zenuwstelsel en hormonen.

WAT GEBEURD ER NU PRECIES?

Vaak lukt het het lichaam niet om alle afvalstoffen te verwijderen. Afvalstoffen die we binnen krijgen door voeding, medicatie, stres, milieuvervuiling, alcohol, roken enz.

Afvalstoffen worden door ons lichaam weggezet op die plaatsen waar ze in eerste instantie zo min mogelijk schade veroorzaken. En dat is in het bindweefsel, spieren en gewrichten. Langzaam aan slibt het bindweefsel dicht, spieren verzuren en gewrichten ontsteken. Er ontstaan pijn en klachten. Cupping zorgt voor een soort zuiging onder de huid in het bindweefsel. Dit brengt afvalstoffen omhoog, ons lymfesysteem en de bloedsomloop worden hierdoor geactiveerd om de vreemde indringers in het bindweefsel af te voeren.

Toepassingen

 • Medi-cupping kan oa. worden toegepast bij de volgende klachten:

  – alle pijn syndromen 

  – nek -en schouderklachten 

  – hoofdpijn 

  – rugklachten 

  – bronchitis, astma

  – RSI

  – verkleefd litteken weefsel

  – bij stres en spanningen

Wil je graag afvallen? Dan helpt MediCupping met ontslakken en versteviging!

BEHANDELING

Aan deze behandeling gaat altijd een intake gesprek vooraf. Meestal is een kuur nodig.

Heeft u chronische klachten met heftige symptomen dan kan ik u één x in de week 6 tot 10 x behandelen. Daarna kan de frequentie meestal worden afgebouwd naar om de twee weken en als het goed blijft gaan om de drie weken. Daarna kunt u om de twee, drie maanden komen voor een onderhoudsbehandeling.

Heeft u chronische klachten met sluimerende symptomen dan kan ik u één x per twee weken behandelen. Zodra het beter gaat kunnen we ook weer afbouwen.

Heeft u een acute klacht dan kan ik u één keer in de week behandelen. Meestal is na 3 tot 4 behandelingen de klacht verminderd

BABOR SPA

Ik behandel met de massage oliën uit de BABOR SPA lijn. Daarbij heeft u de keuze uit vier voortreffelijke productlijnen. SHAPING for body, ENERGIZING lime manderin, RELAXING lavender mint en BALANCING cashmere wood. 

Uiteraard is een gezonde levensstijl belangrijk bij herstel. Veel water drinken voor en na de behandeling helpt om afvalstoffen kwijt te raken.

Ik kan u niet genezen maar wel helpen met het verminderen van klachten. En bij serieuze klachten kunt u beter eerst naar uw arts gaan.